SEPTEM η Ευβοϊκή (www.septem.gr)
|
Δείτε ΕΔΩ, τις Μπύρες μας! | τη Διαδικασία Παραγωγής! | το Ζυθοποιείο μας! | Επικοινωνία
|Η δημιουργία μας…
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρολογίου του Δήμου Αυλώνος, στην Εύβοια, δημιουργήθηκε από τον Χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου, η πρότυπη μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε, στις αρχές Ιουνίου 2009, τη διάθεση φρέσκιας, εμφιαλωμένης, ΜΗ παστεριωμένης μπύρας στην αγορά.
«Το όνομα «Septem» στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και αποτέλεσε έμπνευση για εμάς, καθώς κάθε τύπος μπύρας που παράγουμε θα έχει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας»|
Το όραμα μας… είναι να γίνουμε η ελληνική μικροζυθοποιία, που στην συνείδηση του καταναλωτή, τα προϊόντα της, θα είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα.|
Η αποστολή μας… είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας φρέσκα,υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση δημιουργίας νέων διαφοροποιημένων γεύσεων.|
Οι στόχοι μας…
Θέλουμε να προσφέρουμε στον σύγχρονο καταναλωτή διαφοροποιημένες αυθεντικές γεύσεις.
Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην ανανέωση και στην καινοτομία.
Θέλουμε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση του καταναλωτή για φρέσκα, ασφαλή, πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.
Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, ενισχύοντας την ιδέα της ανακύκλωσης και σεβόμενοι την προστασία του περιβάλλοντος.
___
___
H Πειραϊκή (www.piraikibeer.gr)
Η Ζυθοποιία | Οι Μπύρες Pils & Pale Ale | Beer Accessories | Κριτικές του Τύπου | Piraiki Blog | Επικοινωνήστε μαζί μας
|
Φρέσκια Μπύρα: Με τον όρο «φρέσκια μπίρα» εννοούμε: την μπίρα που δεν έχει υποστεί κατά την τελική φάση παραγωγής της θερμική επεξεργασία παστερίωσης, η οποία εξαφανίζει τα αρώματα των υλικών και ισοπεδώνει τη γεύση του τελικού προϊόντος για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δηλαδή η παραγωγή της μπίρας από την «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία» γίνεται ακολουθώντας πιστά το Γερμανικό νόμο «περί καθαρότητας του ζύθου» του 1516, σύμφωνα με τον οποίο μπίρα είναι μόνο το παραγόμενο προϊόν από νερό, βύνη κριθής και λυκίσκο.
|
Η Παραγωγή: Ξεκινά με την άλεση του κριθαριού σε μορφή βύνης. Στη συνέχεια αυτό αναμειγνύεται με ειδικά επεξεργασμένο νερό, σε διαφορετικές θερμοκρασίες και για καθορισμένα χρονικά διαστήματα, με στόχο την αποδέσμευση όλων των γευστικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών.
|
Ακολουθεί ο διαχωρισμός του στερεού υπολείμματος από το υγρό προϊόν, το οποίο με τη σειρά του διοχετεύεται στο δοχείο βρασμού. Στο σημείο αυτό προστίθεται ο λυκίσκος που θα συνεισφέρει επιπλέον σε γεύση και άρωμα. Το υγρό που προκύπτει ονομάζεται ζυθογλεύκος.
|
Το ζυθογλεύκος περνά στις δεξαμενές ζύμωσης – ωρίμανσης και προστίθεται η μαγιά, που μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετατρέπει τα ζάκχαρα σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα παράγοντας το τελικό προϊόν: την μπίρα. Στο τέλος και της ωρίμανσης, η «Πειραϊκή», σε αντίθεση με τις βιομηχανικές μπίρες που παστεριώνονται, περνά από δύο φάσεις φίλτρανσης και μικροφίλτρανσης για να καταλήξει στην εμφιάλωση προϊόν «κρυστάλλινο», φρέσκο, με τρίμηνη διάρκεια ζωής, υψηλών γευστικών και ποιοτικών προδιαγραφών.
|||
Το προϊόν, ανεξάρτητα εποχής, θα «κάτσει» στις δεξαμενές περίπου έξι εβδομάδες. Στις επτά πρώτες μέρες συντελείται η ζύμωση ενώ όλες οι υπόλοιπες ανήκουν στην ωρίμανση, διαδικασία απαραίτητη κατά την οποία το προϊόν αποκτά τη γευστική και αρωματική του ταυτότητα.
___
| ΧΑΡΜΑ η Κρητική/Χανιώτικη (www.cretanbeer.gr)
Το Προφίλ μας | Δείτε τις Μπύρες μας Ξανθιά & Μαύρη | Το Φυλλαδιό μας σε PDF | Επικοινωνήστε μαζί μας!
|
Έχοντας στόχο την παραγωγή μιας αγνής και φυσικής μπύρας, με εξαιρετική γεύση και άρωμα αλλά και με υψηλή διατροφική αξία, δημιουργήσαμε τη ‘Χάρμα’, την Πρώτη Φρέσκια Χανιώτικη μπύρα.
|
Οι μπύρες ‘Χάρμα’, ξανθιά και μάυρη, διατίθενται φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, χώρις καμία επεξεργασία μηχανική, θερμική ή χημική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και σταθεροποιητές, απόλυτα αγνές και φυσικές.
Φρέσκια Αφιλτράριστη Μπύρα Χάρμα, από την Κρητική Ζυθοποιία!
Η μονάδα παραγωγής είναι μικρή και η δυναμικότητα περιορισμένη αλλά, προτεραιότητά μας είναι η παραγωγή ενός εξαιρετικού προιόντος και όχι η μαζικότητα.
Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή: βύνη, λυκίσκος, μαγιά, εισάγονται από τη Γερμανία, είναι άριστης ποιότητας και συμπληρώνονται με το κρυστάλινο και γευστικό νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.
|
Η παραγωγή ακολουθεί το Γερμανικό νόμο του 1516 ‘περί Αγνότητας του Ζύθου’ ,ο οποίος ορίζει ρητά τη διαδικασία ζυθοποίησης και τις επιτρεπτές πρώτες ύλες, ενώ παράλληλα διαθέτουμε πιστοποίηση κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:20005 για την ασφάλεια τροφίμων και την ποιότητα υπηρεσιών.
___
ΖΕΟΣ & ΜΑΚ η Πελοποννησιακή (www.greekbeer.com)
|Δείτε τις Μπύρες μας | Δείτε VIDEOS | ZEOS T-shirts | Επικοινωνήστε μαζί μας!
___
CORFUBEER η Κερκυραϊκή (www.corfubeer.com)
Το Ζυθοποιίο Η Μπύρες μας Ο Κόσμος μας! Επικοινωνία
Τι ειναι η Real Ale ;
Απο το 1970 η μπύρα Real Ale διαχωρίζεται απο τις
κοινές μπύρες και ανήκει σε μια διαφορετική ομάδα
μπύρας που χαρακτηρίζεται ως ένα
Φυσικό Ζωντανό Προϊόν.
Είναι 100% φυσικό προϊόν, περιέχει μόνο αγνές πρώτες
ύλες (λυκίσκο, μαγιά μπύρας, βύνη δημητριακών και νερό).
Η ζυθοποίηση της Real Ale γίνεται με παραδοσιακό
τρόπο, η ζύμωση και η ωρίμανση της γίνεται σε ειδικά τάνκερ σε ψύξη για αρκετές εβδομάδες χωρίς σταθεροποιητές, χρωστικές ουσίες και άλλα χημικά πρόσθετα.
Εμφιαλώνεται χωρίς να αφαιρείται η μαγιά και δεν παστεριώνεται ώστε να μην καταστρέφονται οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες των δημητριακών, της μαγιάς και του λυκίσκου.
Φυσικά διατηρείται απαραίτητα και μόνο στο ψυγείο όπως το φρέσκο γάλα και ο φρέσκος χυμός μόνο για λίγες ημέρες.
Στην Κερκυραϊκή Ζυθοποιία είμαστε περήφανοι που παρασκευάζουμε την CORFU BEER, μια πραγματική Real Ale.
NEDABEER η Μεσσηνιακή (nedabeer-athens.com)
_____________________________________________________________________________________________________
H Μπύρα μας Μεσσηνιακή Ζυθοποιία Σημεία Πώλησης Επικοινωνία
Η lager μπύρα από την Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία.
Μια νέα νότα στην ελληνική αγορά με κλασσική γεύση, πλούσιο άρωμα λυκίσκου και ελαφρώς πικάντικη, αφήνει μια βελούδινη γεύση στον ουρανίσκο. Φτιαγμένη από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και λυκίσκου, έτοιμη να ικανοποιήσει και τον πιο αυστηρό κριτή.
Η ΝΕΔΑ είναι μια μπύρα με χρυσαφένιο χρώμα που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο του 2009 κερδίζοντας αμέσως την εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού και συγκεκριμένα των Μεσσηνίων, κάνοντας την, την πρώτη επιλογή των προτιμήσεων τους.
Έτοιμη να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο που ανοίγουν τα τελευταία χρόνια και άλλες ελληνικές ζυθοποιίες, προσπαθώντας να σπάσουν το μονοπωλιακό καθεστώς αλλά και να δώσουν την ευκαιρία πολλαπλών επιλογών στον καταναλωτή , η μπύρα ΝΕΔΑ ξεχωρίζει για την εξαιρετική της ποιότητα και την δυναμική της εμφάνιση.
Μετά από πολλές δοκιμές η Μεσσηνιακή Μικρο-ζυθοποιία κατέληξε σε ένα ευκολόπιοτο προϊόν με δροσιστική γεύση, μεθυστικό άρωμα και αφρό που ξεχειλίζει στο ποτήρι.
Μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία!
VERGINABEER Η μακεδονική (www.verginabeer.com)
Η Ζυθοποιϊα Οι Μπύρες Η παραγωγή Νέα Επικοινωνία
Η εταιρία εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής. Στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή, εμφιάλωση και εμπορία μπύρας ανώτερης ποιότητας.
Η “Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.” θεωρείται µια από τις πιο ανερχόµενες και υποσχόµενες εταιρίες στην Ελλάδα.
Η πετυχηµένη αναπτυξιακή δυναµική της εταιρίας οφείλεται στο συνδυασµό του έµπειρου προσωπικού της µε την συνεχή ανανέωση και αναβάθµιση του εξοπλισµού της.
Κατά το έτος 1999, η εταιρία άρχισε επιτυχώς την εξαγωγή προϊόντων της στις Η.Π.Α.
Η μπύρα “ΒΕΡΓΙΝΑ” ανήκει στην κατηγορία Premium Lager. Tα συστατικά της είναι βύνη ξανθιά και βύνη καραμελέ, λυκίσκος και αρωματικός λυκίσκος Tettnanger, μαγιά και νερό. Είναι ένα προϊόν κλασσικής ζυμώσεως (10C) και χαρακτηρίζεται από τη φρέσκια, πλούσια γεύση της. Η αρμονική συνύπαρξη βύνης και λυκίσκου χαρακτηρίζει το άρωμά της.
Διατίθεται σε μπουκάλι των 330 ml & 500 ml, σε κουτάκι των 330 ml & 500 ml, καθώς και σε βαρέλι των 30 L & 50 L
CRAFTBEER Η βαρελίσια (www.craft.gr)
Ποιοι Είμαστε BREW Restaurants Οι μπύρες μας! Διαδικασία παραγωγής Επικοινωνήστε μαζί μας!
H Craft είναι η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιϊα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής. Η στροφή προς την μικρή και ποιοτική παραγωγή είναι παγκόσμια τάση που προσθέτει ποιότητα, ποικιλία, προσωπικότητα και δημιουργική φαντασία σε κάθε κλάδο, όπως έγινε τα τελευτία χρόνια και στην αγορά του Ελληνικού κρασιού.
Το μεράκι, το πάθος για ποιότητα και η αγάπη μας για την μπύρα είναι αξίες που μας οδηγούν. Όλη η φιλοσοφία παραγωγής ενστερνίζεται αυτές τις βασικές αρχές, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες ανεξαρτήτως κόστους. Όλα τα συστατικά, η βύνη, ο λυκίσκος, η μαγιά, είναι φυσικά, αγνά, και ειδικά επιλεγμένα για τον κάθε τύπο μπύρας. Δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετες ουσίες όπως επιταχυντές ζυμώσεως και σταθεροποιητές αφρού, ούτε συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα. Η μπύρα παραμένει ζωντανή, αγνή και απολαυστική γιατί όπως και το φρέσκο ψωμί του φούρνου είναι ένα φυσικό προϊόν γεμάτο άρωμα και γέυση που διατηρούνται στην μικρή παραγωγή ενώ χάνονται σε μεγάλο βαθμό με την τυποποίηση και την υπερβολική σταθεροποίηση της μαζικής παραγωγής.
Η μικρή παραγωγή δίνει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας τύπων μπύρας πέρα από τις συνηθισμένες ξανθιές lager. Η ποικιλία τύπων μπύρας αναδεικνύει την μπύρα σαν ένα ποτό με γευστικό βάθος, πλούσια ιστορία και παράδοση, εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα, και πολύπλοκη τεχνογνωσία. Οι ζυθοποιοί μας έχουν αναπτύξει και παρουσιάσει πολλές συνταγές για διαφορετικούς τύπους μπύρας δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας παραδοσιακές συνταγές αλλά και προχωρώντας σε νέες απολαυστικές δημιουργικές συνθέσεις.
Απώτερος στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στο να αναπτυχθεί η ζυθογνωσία και η ποιότητα στην μπύρα και στο “πίνειν μπύρα” στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει η μπύρα την θέση που της αξίζει, όχι σαν ένα απλό ευχάριστο καλοκαιρινό ποτό όπως έχει μονόπλευρα παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά σαν ένα απολαυστικό, γευστικά πλούσιο κοινωνικό ποτό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, φτιαγμένο με αγνά και φυσικά συστατικά, με γευστικό βάθος και ποικιλία που προκαλεί για εξερεύνηση και που μπορεί να προσφέρει απόλαυση όλες τις εποχές του χρόνου, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά γευσιγνωστικά γούστα.
MAGNUS MAGISTER Η Ροδίτικη (www.magnusmagister.com)
Η Ιστορία Η Φιλοσοφία Τα Προϊόντα Επικοινωνήστε μαζί μας!
Η Ζυθοποιεία Magnus Magister με έδρα το νησί της Ρόδου έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια δημιουργώντας την μπύρα με την απόλυτη γεύση.
Η ελληνική μπύρα Magnus Magister πρωταγωνιστεί στην τουριστική αγορά των νησιών και επεκτείνεται σε χώρες του εξωτερικού.
Η Magnus Magister το κατ’ εξοχήν προϊόν της εταιρίας, είναι μια εξαιρετικής ποιότητας μπύρα τύπου Premium Lager, η οποία παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών.
Η Magnus Magister παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της «Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε.», στην περιοχή Δαματριά της Ρόδου, με προδιαγραφές HACCP και ISO, γερμανικό εξοπλισμό, γερμανικές πρώτες ύλες, γερμανό Brewmaster και σύμφωνα με τις προδιαγραφές καθαριότητας που ορίζει η γερμανική νομοθεσία.
Το όνομα της μπύρας μας Magnus Magister, σημαίνει Μεγάλος Μάγιστρος, αναφέρεται δε στην ιστορική περίοδο των Ιπποτών της Ρόδου και δηλώνει το ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, του πρώτου των πρώτων. Με αυτό το όνομα η εταιρεία εκφράζει το όραμά της να γίνει η Magnus Magister η πρώτη σε επιλογή μπύρα της αγοράς.
POLITIA PATRA Η Πατραϊκή (www.politiapatra.gr)
Το Ζυθοποιίο Μία ΠΟΛΙΤΕΙΑ Τέχνης & Πολιτισμού Επικοινωνήστε μαζί μας!
O “Πολυχώρος Πολιτεία” βρίσκεται επί της Ακτής Δυμαίων 84 απέναντι από το καινούργιο λιμάνι και μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας. Είναι θυγατρική εταιρία του Ομίλου Εταιριών Αντζουλάτος, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (www.antzoulatosgroup.gr).
Είναι ένα κτιριακό πέτρινο συγκρότημα όπου στεγάζονταν τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας από το 1903. Μία πρωτοποριακή – γιά την εποχή – μελέτη, του αρχιτέκτονα Π. Λυκούδη, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα στην Πάτρα.
Σήμερα έχει επεκταθεί από τα 3,5 στρέμματα σε 14,5 στρέμματα και έχει ανακαινιστεί πλήρως με σημαντικές παρεμβάσεις, που, χωρίς να αλλοιώνουν το παραδοσιακό ύφος, δημιουργoύν έναν μοναδικό στο είδος του χώρο για την Νοτιοδυτική Ελλάδα.
Με την είσοδο στο χώρο αρχίζει ένα ταξίδι στο παρελθόν. Διάχυτο με ρομαντισμό, νοσταλγία και δημιουργικότητα, το περιβάλλον έχει μια ιδιαιτερότητα που καθηλώνει. Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική, η καλαίσθητη διακόσμηση και η αρμονική συνύπαρξη πολλαπλών υπαίθριων και εσωτερικών θεματικών αιθουσών διεγείρει την φαντασία και προκαλεί το “πνεύμα” της εξερεύνησης.
Η έκφραση “πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού” δικαιώνεται πλήρως εδώ.Ο “Πολυχώρος Πολιτεία” αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και εστία πολιτισμού της Πάτρας για όλες τις ηλικίες. Το μεράκι και η υψηλή αισθητική με τα οποία έχει διαμορφωθεί ο χώρος, διακρίνονται σε κάθε γωνιά του εξασφαλίζοντας την ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχει.
Αφήνουμε το χώρο να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, όπου οι απλές και ποιοτικές απολαύσεις, η ανθρώπινη επαφή και η πνευματική εξέλιξη αποτελούσαν κυρίαρχα στοιχεία.
Οι δραστηριότητες του Πολυχώρου Πολιτεία:
- Συνέδρια
- Ημερίδες & Δεξιώσεις
- Κοινωνικές Εκδηλώσεις
- Παρουσιάσεις
- Εταιρικές Εκδηλώσεις
- Συνεντεύξεις Τύπου
- Εστιατόρια
- Catering
- Συναυλίες
- Εκθέσεις
- Parties
- Θεατρικές Παραστάσεις
- Ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ FM 89.1
- Ζυθοποιείο
- Παιδότοπος